یاشیل باغبان سهند

فرآورده های کشاورزی اعم از محصولات زراعی و دامی که اصطلاحاً به آنها محصولات کشاورزی اطلاق می شود، در بدو امر به خاطر تأمین اساسی ترین کالاهای مورد نیاز بشر یعنی مواد غذائی حائز اهمیت است. در کنار این امر همانگونه که تجربه برخی کشورها مثل استرالیا و کانادا نشان می دهد بخش کشاورزی را می توان به عنوان نقطه شروع توسعه اقتصادی در نظر گرفت.شرکت یاشیل باغبان سهند با ایجاد وبسایت شرکت تلاش میکند اخبار - یافته ها - فرص ها و تازه های بخش کشاورزی را به صورت مجله کشاورزی در اختیار زارعان - مهندسین و فعالین بخش کشاورزی قرار دهد.

یاشیل باغبان سهند

آمار سایت
کل اعضاء: 9
کاربران آنلاین: 14
کل مطالب: 412
کل بازدید ها: 1917358
ورود به سیستم
:  
:  


ثبت نام کاربر جدید
رمز خود را فراموش کرده اید؟

ازدیاد تاک (انگور)


بازدید صفحه: 2628
نوشته شده توسط: سیروس تاپدوقی
آخرین تغییر: یکشنبه 09 آذر 1393 - 11:21 ب.ظ
زمان/تاریخ انتشار: یکشنبه 09 آذر 1393 - 11:21 ب.ظ

ازدیاد تاک انگور

در باغبانی ازدیاد تاک بیشتر توسط قلمه است لکن با خوابانیدن و پیوند و همچنین با کشت بذر می توان مو را زیاد کرد. خوابانیدن مو در بسیاری از کشور ما مرسوم است مخصوصا در مواقعی که در مجاورت بوته مو جای خالی باشد با خوابانیدن بوته جدیدی در آن محل بوجود می آیند . همچنین بعضی از واریته ها که توسط قلمه قدرت ریشه دهی خوبی ندارند بدینوسیله اقدام به ازدیاد آنها می نمایند. پیوند نیز در صورتی انجام می شود که بخواهیم نوع انگور را عوض کنیم. پیوند در کشورهایی که از پایه های حساس به آفت ریشه مو است زیاد استفاده می نماینداز جمله کشور فرانسه بنابراین ما در اینجا به طرز ازدیاد با قلمه که متداولترین طریقه ازدیاد مو است می پردازیم :

قلمه: انتخاب پایه مادر در قلمه اهمیت زیادی دارد. پایه ما در همان بوته ای است که می خواهیم از آن قلمه بگیریم این بوته باید سالم و قوی باشد. اگر تاکستان کشت درهمی دارد باید بوته نوع انگورش مشخص باشدو بازوی تولید شده روی بوته کاملا رسیده و قوی باشد فاصله بین گره ها طبیعی و قلمه صاف بدون لکه  های سیاه و قهوه ای که علامت آلودگی با امراض قارچ است باشد.

پس از قطع آنها که معمولا طولشان از 35-75 سانتی متر  متفاوت است از یک جهت آنها را در کنار هم قرار می دهیم قلمه را اگر همراه قسمتی از بازو بگیرند بهتر  است در این صورت قلمه را پاشنه دار یا قنداقه دار گویند . حداقل تعداد جوانه ها روی ساقه باید سه عدد باشد لکن اگر تعداد بیشتر باشد مانعی ندارد.

قلمه را طوری انتخاب قطع می نمایند که از جهت فوقانی برش بالای جوانه و از جهت پایین نیز برش زیر جوانه باشد قلمه را برای احداث تاکستانهای دیم بلند تر می گیرند تا آن را در عمق بیشتری قرار دهند.

موقع گرفتن قلمه : قلمه را می توان از وقتی که مو به خواب می رود تا نزدیکیهای بیداری آن یعنی اوایل بهار از روی بوته مادر جدا کردلکن پاییز بهترین موقع گرفتن قلمه است در این موقع بازوها از سرمای زمستانی صدمه ندیده و دارای حداکثر مواد غذایی ذخیره هستند. قلمه ها را معمولا در عمق 70 سانتی متری خاک یا در ماسه یا خاک اره نگه می دارند. محل نگهداری آنها باید جای خنکی باشد.

خصوصیات یک قلمه خوب: قلمه خوب آنست که حتی المقدور از انتهای بازو و نزدیک به شاخه سال قل گرفته شده باشد و حتی اگر مقداری از شاخه سال قبل را به همراه داشته باشد بهتر است. قلمه باید صاف روشن و عاری از لکه های رنگین و فاصله گره ها طبیعی باشد.چنانچه احتمال آلودگی خاک به قارچ نباشد اگر قسمت تحتانی قلمه را با نوک چاقو چند شیار دهند بهتر است.

کاشتن قلمه در خزانه : قلمه هایی که به طرز فوق تهیه شده اند در فصل بهار در خزانه که زمین آنرا به خوبی شخم زده و مسطح کرده ایم در جویچه هایی به عمق 20-30 سانتی متر طوری قرار می دهیم که اولا مورب باشد و ثانیا یک الی دو جوانه قلمه بالای خاک قرار گیرند فاصله قلمه ها را از هم حدود 5 سانتی متر و فاصله ردیف ها را 40-50 سانتی متر می گیرند. قلمه ها پس از یکسال که در خزانه ریشه دار شدند از خزانه کنده به محل اصلی جهت کاشت می برند

منبع: پایگاه اموزش پرورش گل و گیاهان زینتی و نهال


نظرات:





گالری تصاویر
یاشیل باغبان سهند Yashil Baghban Sahand YBS Co wwww.ybsco.ir
مطالب تازه
محصولات یاشیل باغبان سهند