یاشیل باغبان سهند

فرآورده های کشاورزی اعم از محصولات زراعی و دامی که اصطلاحاً به آنها محصولات کشاورزی اطلاق می شود، در بدو امر به خاطر تأمین اساسی ترین کالاهای مورد نیاز بشر یعنی مواد غذائی حائز اهمیت است. در کنار این امر همانگونه که تجربه برخی کشورها مثل استرالیا و کانادا نشان می دهد بخش کشاورزی را می توان به عنوان نقطه شروع توسعه اقتصادی در نظر گرفت.شرکت یاشیل باغبان سهند با ایجاد وبسایت شرکت تلاش میکند اخبار - یافته ها - فرص ها و تازه های بخش کشاورزی را به صورت مجله کشاورزی در اختیار زارعان - مهندسین و فعالین بخش کشاورزی قرار دهد.

یاشیل باغبان سهند

آمار سایت
کل اعضاء: 9
کاربران آنلاین: 13
کل مطالب: 412
کل بازدید ها: 1917435
ورود به سیستم
:  
:  


ثبت نام کاربر جدید
رمز خود را فراموش کرده اید؟

سرمازدگی درختان میوه


بازدید صفحه: 2698
نوشته شده توسط: سیروس تاپدوقی
آخرین تغییر: سه شنبه 18 آذر 1393 - 10:07 ب.ظ
زمان/تاریخ انتشار: سه شنبه 18 آذر 1393 - 10:07 ب.ظ

سرمازدگی درختان میوه

اكثر درختان ميوه منطقه معتدله در معرض يخبندان زمستان يا سرما زدگي بهاره قرار مي گيرند كه اين امر موجب خسارتهاي شديد اقتصادي مي گردد. حتي آن دسته از مناطق توليد ميوه كه در موقعيتهاي جغرافيايي خاص احداث مي شوند كه خسارت وارده ناشي از سرما در آنها به حداقل كاهش داده شده نيز بعضا با اين حوادث مواجه   مي گردند. باغداران كاملا از نتايج زيانبار عدم محافظت درختان در برابر سرماي زمستان مطلع هستند. لذا اعتقاد به مقاومت در برابر سرما به عنوان يك پديده و ابزار كمكي براي جلوگيري از بروز خسارت ناشي از سرما از نظر باغداران از اهميت اساسي برخوردار است. گياهان درحال رشد غير مقاوم بوده و قادر به مقاوم شدن نيستند. لذا ركود در طول ماههاي سرد زمستان براي بقائ گياهان و درختان ميوه ضروري مي باشد. درختان ميوه در زيستگاهاي طبيعي خود به ندرت توسط سرما صدمه مي بينند زيرا در آنها مكانيسم سازگاري در آنها توسعه يافته است كه به آنها اجازه مي دهد در طول شرايط آب و هوايي شديد زمستان به حالت ركود بروند.
يخ زدگي  زمستانه
عامل پراكندگي گونه هاي مختلف درختان ميوه در روي كره زمين مقاومت يا حساسيت درختان به سرماي زمستانه مي¬باشد. در مناطق سرد از ارقام مقاوم به سرما و از پايه هاي مقاوم به سرما استفاده مي شود. در اثر سرماي بيش از حد  زمستان، گونه هاي پوست نازك شكاف خورده و در اثر يخبندان شاخه ها سياه مي شوند. در گياهان چوبي مقاوم، در اثر يك سري تغييراتي كه حاصل مي شود در اواخر تابستان و پاييز موجب مقاوم شدن آنها در برابر سرما مي گردد. در طي مقاوم شدن درختان تغيرات زيادي در درختان صورت مي پذيرد. اولين مرحله مقاوم شدن توسط روزهاي كوتاه شروع مي شود كه منجر به توقف رشد مي شود. دومين مرحله مقاوم شدن مستلزم دماي پايين  مي باشد كه مواد محرك مقاومت ساخته مي شود. تدابير زراعي در مقاومت كونه هاي درختان ميوه تاثير بسزايي دارد. ازجمله تجمع كربوهيدراتها كافي در درختان ميوه و اندامهاي آن موجب افزايش مقاومت در برابر سرما      مي گردد. آبياري بي رويه، دادن كود ازته بيش از حد، محصول زياد ، ريزش زود هنگام برگها، توليد محصول بيشتر، هرس زود هنگام موجب كاهش مقاومت درختان ميوه مي شود. پايه هاي درختان ميوه نيز در ميزان مقاومت آنها به سرماي زمستانه متفاوت مي باشد. براي مثال پايه هاي سيب مالينگ 19 و 2، پايه مالينگ مرتون 104 و 111 مقاوم به سرما هستند. در گلابي هنگامي كه روي پايه بذري پيوند شده و از ميان پايه اولدهام استفاده مي شود، مقاومت در برابر سرما فزايش مي يابد. پايه محلب كه براي گيلاس به كار برده مي شود مقاوم به سرما مي باشد. پايه نارنج سه برگ مقاوم به سرما بوده و براي مركبات به كار برده مي شوند. پايه آلوي ماريانا نيز مقاوم به سرما بوده و براي آلو و هلو مورد استفاده قرار مي گيرد.

منبع: وبلاگ تخصصی علوم باغبانی – میوه کاری


نظرات:





گالری تصاویر
یاشیل باغبان سهند Yashil Baghban Sahand YBS Co wwww.ybsco.ir
مطالب تازه
محصولات یاشیل باغبان سهند